2024.gada pirmais pusgads atklāj 4 dominējošās patērētāju iepirkšanās tendences, ko laiks izmantot uzņēmējiem

Saskaņā ar jaunākajiem impact.com veiktajiem patērētāju pētījumiem cilvēki tērē naudu stratēģiskāk nekā jebkad agrāk, taču viņi nebaidās tērēt naudu, lai iegūtu atbilstošu stimulu, raksta CNBC.

Iepazīstieties ar piecām galvenajām atziņām, kas var palīdzēt jums 2024. gadā sasniegt vairāk klientu un iekarot kāroto vietu viņu vēlmju sarakstos.

Cilvēki ar saviem 2023. gada tēriņu paradumiem atklāja, ka zīmoliem ir jābūt stratēģiskākiem, lai ietekmētu šos budžeta apzinīgos lēmumus. Rietumu valstu pircēji koriģē savus iepirkšanās paradumus, paturot pārmērīgos tēriņus izpārdošanas sezonām.

Tomēr šie jaunie ieradumi sniedz negaidītu iespēju mazumtirgotājiem. Tagad, kad četri no katriem pieciem pircējiem izvēlas pieejamākus zīmolus un izdevīgākas atlaides, viņu kabatās ir vairāk naudas un viņi ir gatavi tērēt vairāk nekā iepriekšējos gados.

4 atziņas par patērētāju tēriņu uzvedību 2024. gada pirmajā pusē

1.Pieaugot cenām, iepirkšanās paradumi mainās

Iedzīvotāji turpināja tendenci pēc pandēmijas samazināt iepirkšanos, 2024. gada pirmajā pusgadā veicot par 7 % mazāk pirkumu. Tā kā pircēji bija gatavi vairāk tērēt pirmās nepieciešamības precēm, piemēram, pārtikas produktiem un degvielai, daudzi samazināja liekos izdevumus.

Pirkt tagad, maksāt vēlāk izmantošana pieauga par 42% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, paplašinot pircēju iepirkšanās iespējas.

2.Apzināta pirkšana ir aktuāla

Populārākajos izpārdošanas pasākumos ap Mātes dienu, Tēva dienu un Lieldienām bija mazāk ienākumu nekā iepriekšējā gadā, sākot no 56% samazinājuma aprīlī līdz 42% samazinājumam jūnijā.

Kopumā cilvēki veica mazāk pirkumu un, iespējams, pavadīja mazāk laika, pārlūkojot vai veicot impulsīvus pirkumus. Tā vietā viņi koncentrējās uz to, lai iegūtu piedāvājumus precēm, kas jau ir viņu vēlmju sarakstā.

3.Inflācija paaugstina grozu vērtību

Pat tad, kad pircēji, kas apzinās savu budžetu, ierobežoja savus tēriņus, vidējā pasūtījuma vērtība turpināja pieaugt.

Nelielais vidējās vērtības pieaugums par 2 % gadā liecina, ka cenu inflācija, iespējams, palielina grozu vērtību, nevis to, ka cilvēki obligāti pērk vairāk preču. Tas var izskaidrot, kāpēc patērētāju izdevumi tādās kategorijās kā labsajūta un skaistumkopšana samazinājās par 13 %, lai gan vidējās vērtības rādītājs palielinājās par 19 %.

4.Stratēģiska izšķērdība nodrošina patērētājiem piekļuvi luksusa precēm

Cenu kāpums neatturēja 40 % pircēju no nodoma izšķirties par selektīviem pirkumiem, piemēram, augstas klases pārtikas precēm vai ceļojumiem. Lai gan kopējie patēriņa izdevumi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājās par 5 %, dažās kategorijās bija vērojams negaidīts izdevumu pieaugums.

Piemēram, patēriņa izdevumi mākslas un izklaides jomā pieauga par 36 %, bet mājokļa un dārza, sporta, āra un fitnesa preču zīmoliem – par 6 %.

 

Leave a Comment